Muunmuassa niitä on tullut viimeaikoina tehtyä. Tässä postauksessa on nyt sitten useampi aikaansaannos, koska olen niin laiska siirtelemään kuvia kamerasta, ja nyt niitä siirtyi kerralla enempi sitten... Ekana näistä on valmistunut tildatyttönen, siis toinen laatuaan, ja voi olla että näitä en enempää ole tekemässäkään, kun tuo kyseinen kaava ei ihan lempparini ole. Se vain oli alkuun ainoa nuken kaava, joka mulla oli. Nyt on niitä vähän paremmin syöneitä tilda-neitojen ja -hahmojenkin kaavoja mulla, joten teen mieluummin jatkossa niitä. Miehenikin sanoi, että nuo on jotenkin hahmona pelottavan näköisiä... ;) Tyttäreni taas ilmoitti haluavansa itselleen tuollasen leikkiin, ja on mulla nyt kaksi noita sitten vielä ommeltuna, täyttämättä, ja ne teen sitten lasten käyttöön. Eli on ommeltava hiukkasen tuhdimmin, etteivät heti hajoa...  Mutta tässä siis tyttö numero 2.

            

Tuon tyttösen mekko on tehty alennuksesta ostetusta tabletista, ja housut kirppiksen kangastilkusta. Seuraavassa kuvassa samanlaisista alennustableteista tehty olkalaukku, jonka tyttäreni otti heti käyttöönsä... Tableteissa oli valmiiksi tuollainen ommeltu koristenauha.

            

 

Mansikoita koitin tildan kaavoilla, oli ihan kiva tehdä. Noita voisi tehdä jossain vaiheessa enempikin, ja niille vaikka kaveriksi sellainen isompi mansikkatyynykin.

 

           

 

Eilen olin toisella tildakurssin kokoontumiskerralla, ja siellä tuli tehtailtua hurja määrä kaavoja. Aloittelin siellä myös puettua lumiukkoa, ja kotona sain sen illalla valmiiksi.

 

          

 

Sen asento on tuossa ihan pöhkö, kun istuu, ja vielä lammasraasun päällä... Lampaita aloin tosiaan tehdä sitten vielä eilen illalla, ja tänään valmistui ensimmäinen. Tuon lumiukon alla on toinen, vielä puolitiessä, ja muutenkin vähän niinkuin prototyyppi... Sen kanssa kun tuli toheloitua enemmänkin... Tämä isompi lammas sen sijaan onnistui sitten paremmin. Lampaat on tehty kirppispyyhkeestä, ja niiden naamat ja jalat on tehty teellä värjätystä kirppislakanasta. Lumiukon vaatteiden matskut on sen sijaan kierrätyskeskuksen kangaslaarista, ja itse ukko on ommeltu noin 40 vuotta vanhasta lakanakankaasta. On aivan ihanan pehmeää ja laadukasta kangasta.

 

          

 

Lammas sai pintaansa semmoisia pääsiäissävyjä, ja ensi viikolla jos ehdin, alan väsäillä lisää pääsiäisaiheisia juttuja.